marți, 27 septembrie 2011

The Smurfs (2011) - Ooooo Goooooogle!

combinatia de azi

o dragalasa

exercitii usoare

Simti ca te lasa nervii? Lupta impotriva asteniei de toamna cu exercitii usoare de Yoga!

Trecerea de la cald la frig este cea mai solcitanta pentru organismul uman. In aceasta perioada corpul tau nu mai asimileaza foarte multe vitamine, ceasul biologic se deregleaza putin, iar sistemul tau nervos se incarca pentru a face fata schimbarii. Astfel apare despresia de toamna.

shutterstock 59839630
Totodata, toamna este sezonul in care serviciul te solicita cel mai mult. Asadar, pentru a face fata cu brio oricarei incercari, incepe ziua cu exercitii fizice bune pentru psihic. Nu uita sa inspiri si sa respiri adanc!

Conecteaza-te la soare

Imagineaza-ti ca stai sub un soare care emana caldura. in timp ce meditezi la aceasta imagine, ridica bratele sus si intinde-te cat de mult poti, ridicandu-te pe varfuri. Ramai in aceasta pozitie pret de 10-15 secunde, apoi lasa-te usor cu talpile pe podea, coborand si mainile. Repeta exercitiul de trei ori.


Extrage energia din pamant

Caldura pamantului nu dispare niciodata datorita energiei care se mentine in el, spun yoginii. Acest exercitiu de stratching iti va incarca si bateriile sufletului tau. Din pozitia anterioara, de drepti, apleaca-te de la brau si atinge pamantul cu toata palma. Gandeste-te la natura, la o pajiste verde, pentru cateva secunde. Repeta exercitiul de doua ori.


Ia contact cu interiorul tau

Asaza-te in pozitia lotus si imagineaza-ti ca alergi printr-o incapere mare, plina de amintiri. Alege la intamplare o amintire, indiferent ca e frumoasa, urata sau banala si concentreaza-te. Amintirea respectiva este aleasa de subconstientul tau, de fapt, acesta comunicandu-ti ce nevoi ai pentru a-ti recapata implinirea interioara.


Ajuta-ti inima sa zboare

Acest exercitiu simplu are menirea de a-ti descatusa sentimentele. Daca societatea ti-a impus anumite bariere, ori relatia de cuplu iti inhiba anumite stari, asaza-te pe abdomen, ridica mainile si picioarele in sus, simultan. Ramai in pozitie, respirand adanc. Revino complet la sol si repeta exercitiul de 3-4 ori, pana cand incepi sa simti un val de incredere.


Impaca-ti supararile

Imagineaza-ti o persoana care te-a ranit sufleteste ori pe care ai suparat-o tu. Acest exercitiu este pentru constiinta ta incarcata. Mentine in gand imaginea persoanei respective, asaza-te in pozitia sezut si intinde mainile inainte, imaginandu-ti ca vrei sa atingi omul la care te gandesti. Acest exercitiu te va ajuta sa poti face pace cu orice dusman, sa intelegi ca dragostea este mai importanta decat orice.

Atrage norocul de partea ta

Te simti uitata de soarta? Poate ca e momentul sa atragi norocul asupra ta! Cheama-l printr-un exercitiu de meditatie simplu: lasa-te pe vine, ca la un exercitiu de genuflexiuni, dar, in loc sa tii mainile inainte, indreapta-le in sus. Repeta-ti in gand ca vei avea noroc si vei castiga tot ceea ce meriti. Astfel, vei atrage energia Universului in directia ta.

Vindeca durerile esecului

Te simti vulnerabila in aceasta perioada mai mult decat in altele. E normal. Si pentru a fi sigura ca esecul nu-ti va iesi in cale, blocheaza-l prin acest exercitiu. Asaza-te in genunchi si apleaca-te inainte, sprijinindu-te in palme. Arcuieste spatele si lasa-te in jos. Gandeste-te in acest timp ca esti pregatita de orice cursa lunga, ca poti trece peste orice obstacol. Daca-ti este mai usor, imagineaza-ti ca alergi printr-o padure, ocolind trunchiuri de copaci.


Curata-te de ura

Uneori, ca vrei sau nu, sentimentele de ura isi fac loc in sufletul tau. Aceste sentimente nu fac decat sa te macine incet si sa-ti transforme energia pozitiva intr-una negativa. Scapa de ura prin Yoga, gandindu-te la o pajiste pe care alearga cai. Stai in pozitia sezut, ridica picioarele formand un unghi de 90 de grade de la sol si prinde-te cu mainile de genunchi. Lasa-te pe spate fara sa schimbi pozitia si, tot asa, ridica-te. Cu ajutorul acestui exercitiu fizic si de meditatie vei reusi sa te scuturi de sentimentul urat.

Autori: Sandra Ionescu

sursa aici

ceva frumos

always wear that million dollar smile

mi-a placut :)

ATITUDINE ● Acceptă oamenii aşa cum sunt
Întotdeauna atitudinea ta este singura care are relevanţă în relaţia cu o altă persoană; percepţia ta, adică ceea ce tu crezi că se întîmplă, stă la baza reacţiei tale în respectiva situaţie.

Eşti în căutarea unor răspunsuri profunde la întrebările sufleteşti? Ţi-ai dori să înlocuieşti suferinţa sau durerea cu rîsul şi bucuria? Dacă răspunsul tău este DA, următoarele informaţii te vor ajuta foarte mult. În anii ’80, scriitoarea Byron Katie a descoperit cîteva principii de o simplitate extraordinară după care ne putem ghida fiecare dintre noi atunci cînd întîmpinăm probleme în relaţiile cu ceilalţi. Regula fundamentală în această teorie spune că "ceea ce noi credem că nu trebuia să se întîmple, TREBUIA să se întîmple". Pentru majoritatea oamenilor, acest lucru poate părea foarte greu de acceptat: "Cum adică, dacă X îmi face cutare lucru care mie nu îmi place, aşa trebuia să se întîmple?" Da, pentru că de fiecare dată cînd ne gîndim că celălalt trebuia să procedeze aşa cum am fi dorit noi, şi nu altfel, avem aşteptări şi pretenţii ireale, ce nu au nici o legătură cu felul în care este construit cel de lîngă noi. Atunci cînd irosesc energie gîndindu-mă ce bine ar fi fost dacă partenerul, părintele sau şeful meu ar fi făcut cutare lucru, şi nu altfel, îmi petrec timpul încercînd să intru în mintea celuilalt şi să îl conving de ceea ce el încă nu doreşte să experimenteze. Noi putem cheltui multe din resursele noastre aşteptînd toată viaţa ca cineva să se schimbe după placul nostru, or, aceasta se va petrece doar atunci cînd celălalt este pregătit şi vrea să se transforme. Reproşurile şi acţiunile răutăcioase adresate celuilalt doar pentru că nu ne îndeplineşte dorinţele (în fond, e ca şi cum ne-am crede Dumnezeu, deasupra tuturor – ceilalţi ar trebui să se schimbe la comanda noastră) nu fac decît să adîncească prăpastia neînţelegerii dintre noi şi cel pe care am dori să îl convingem că avem dreptate.


ACCEPTARE. Cu cît ne relaxăm mai mult şi îl acceptăm pe celălalt orice ar face şi îl preţuim pentru ceea ce este, cu atît ne va fi mai uşor să convieţuim cu persoana respectivă; sîntem cu toţii diferiţi şi tocmai acest aspect este minunat – altfel, dacă am fi fost toţi o replică a unuia dintre noi, probabil că monotonia ar fi atins culmi nebănuite. Aşadar, data viitoare cînd te mai stresezi pentru comportamentul celuilalt, întreabă-te mai întîi pe tine: în mintea cui încerc să intru eu acum? De ce nu îl pot accepta pe celălalt aşa cum e? Ce nu îmi place la el? Procedînd astfel îţi vei da seama poate că exact acele lucruri nu le poţi accepta nici la tine; mai mult, e posibil să ajungi chiar să realizezi că ceea ce tu îi cereai lui nici măcar tu nu poţi face. Începe prin a întocmi o listă cu lucrurile, situaţiile şi persoanele care te irită cel mai mult. Scrie exact ce anume te deranjează la ceilalţi şi de ce. Cum ai vrea să se schimbe ei? Ce ar trebui să facă ei pentru a-ţi plăcea ţie? Ce anume nu ţi-ai dori niciodată să experimentezi cu acele persoane, ce nu ai vrea să ţi se întîmple? Notează tot ceea ce nu îţi place pentru a analiza, întrebîndu-te dacă nu cumva există şi alte motivaţii sub aceste reproşuri pe care le faci celorlalţi. Greşeala de regulă este legată de premisa de la care plecăm în judecata noastră: nu avem cum să ştim exact ce anume gîndeşte celălalt în situaţia respectivă şi ce motivaţii a avut atunci cînd a procedat aşa. Cum eu nu sînt în mintea lui, nu pot spune cu mîna pe inimă că sînt sigur 100% şi că ştiu de ce a acţionat într-un anume fel faţă de mine. Motivele celuilalt nu au nici o legătură cu mine în general; ele provin cel mai adesea din tiparele comportamentale învăţate de el în copilărie şi din cu totul alte circumstanţe decît mi-am imaginat eu. La fel de important este să fii atent la reacţia pe care o ai faţă de comportamentul persoanei respective; ce simţi? e foarte interesant să observi şi ce anume te doare mai mult: reacţia ta sau ce face celălalt? Întotdeauna atitudinea ta este singura care are relevanţă în relaţia ta cu o altă persoană; percepţia ta, adică ceea ce tu crezi că se întîmplă (pentru că realitatea poate fi cu totul alta), stă la baza emoţiilor tale negative ce apar în respectiva situaţie. Cine ai fi tu fără această percepţie negativă despre celălalt şi cum te-ai comporta în această situaţie faţă de el?
sursa aici