luni, 3 noiembrie 2008

Cocktail - Mojito - o experienta cubaneza


Cocktail - Mojito - o experienta cubaneza
De la Fidel Castro incoace, rusu´, amerecanu´ si beneinteles romanul verde (ala care stie) toarna Mojito in ei. Mai mult, clasamentele il situeaza pe locul trei in lume ca popularitate intre coctailuri. Dar ce e Mojito si ce il face atat de special in colorata lume a cocktailurilor?Mojito este un coctail de provenienta cubaneza, preferatul lui Hemingway chiar, pe care il puteti incerca si voi intr-o seara de sambata in care vreti sa va racoriti - fie acasa, facand abuz de ustensilele din bucatarie, fie in club. Pentru cei amatori sa-l faca in casa, avem reteta pregatita: Ingrediente:- 40 mililitri rom (Havana sau mai bun daca gasiti) - o lingurita zahar brun (il gasiti la orice supermarket, sau puteti pune si zahar obisnuit, in ultima instanta) - zeama de la o lamaie verde (lime) sau de la o jumatate de lamaie obisnuita daca nu gasiti lamaie verde (desi nu e acelasi lucru)- frunze de menta- apa minerala sau sifon- gheata (sa fie destula)Mod de preparare: Intr-un pahar de amestec puneti frunzele de menta si zaharul brun, impreuna cu romul. Amestecati usor si turnati peste ele un gat de apa minerala sau sifon; amestecati in continuare pana se topeste zaharul. Stoarceti lamaia verde peste amestecul obtinut si puneti totul in shakerul cu gheata. Turnati totul intr-un pahar de tip sonda, adaugati sifon pana sus si decorati cu frunze de menta sau cu o felie de lamaie. Sau cu amandoua. Variante: Unii mai cu mot sau mai cu fitze mai pun la sfarsit un strop de bitter Angostura (care cica ar fi facut din peste 40 de plante aromate, sa va cada bine la ficat).
Sa va fie de bine! Castronomicus
http://www.afterhours.ro/articol_Cocktail_-_Mojito_-_o_experienta_cubaneza.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu